وب تخصصی مراقبت های ویژه پرستاری
اشتراک اطلاعات در مراقبتهای ویژه

1. داروهای ضد آریتمی: از داروهای اساسی در بخش CCU می باشند مثل; لیدوکائین، پروکائین آمید، کینیدین، فنی توئین، آمیودارون و برتیلیوم.

2. داروهای گشاد کننده عروق کرونر: از داروهای مهم در درمان و تسکین آنژین صدری می باشند مانند; قرص زیرزبانی TNG، ایزوسورباید دی نیترات (ایزوردیل)، نیتروکائین و پماد نیتروباید.

3. داروهای افزایش دهنده قدرت انقباضی قلب: گلیکوزیدهای قلبی مانند دیگوکسین و دیژیتوکسین سبب افزایش قدرت انقباضی قلب می شوند. هم چنین این داروها در درمان آریتمی هایفوق بطنی نیز استفاده می شوند.

4. داروهای بتابلوکر: شامل; پروپرانولول (ایندرال)، آتنولول، آلپرانولول، سوتالول و متوپرالول می باشد. در موارد آریتمی ها (برای کم کردن ضربان قلب)، آنژین صدری، . هیپر تانسیون استفاده می شود.

5. داروهای پایین آورنده فشار خون: شامل; آلدومت ( متیل دوپا)، پرازوسین، هیدرولازین، گاپتوپریل، انالاپریل، والساراتان، لوسارتان و دیازوکساید می باشد.

6. داروهای تنگ کننده عروق و بالا برنده فشار خون: شامل; اپی نفرین (آدرنالین)، نورااپی نفرین، و دوپامین

7. داروهای ضد انعقاد ( آنتی کواگولان): مثل هپارین که فرم تزریقی می باشد و وارفارین سدیم (کومادین) که فرم خوراکی بوده و بصورت 2 و 5 میلی گرم است. آسپرین، تیکلوپیدین و دی پریدامول برای جلوگیری از تشکیل لخته استفاده می شوند.

8. داروهای ضد آنتی کواگولان: شامل ویتامین K ( در درمان مسمومیت با وارفارین سدیم) و سولفات پروتامین ( در درمان مسمومیت با هپارین) استفاده می شود. هر 1mg سولفات پروتامین حدود 100 واحد هپارین را خنثی می کند.

9. داروهای مدر: شامل; فورسماید (لازیکس)، اسپیرونلاکتون (آلداکتون)، اتاکرینیک اسید و تریامترن H

10. داروهای گشاد کننده برونش: مثل آمینوفیلین و سالبوتامول

11. داروهای ضد درد: شامل; مورفین، پتیدن و استامینوفن

12. داروهای آرام بخش و خواب آور: شامل; دیازپام، اکسازپام و کلردی آزوپوکساید

13. داروهای ضد استفراغ: شامل; تری فلوپرازین (اسکازینا)، ویتامین B6 و متوکلوپرامید

14. الکترولیتها: شامل; پتاسیم، کلسیم، و بی کربنات سدیم

15. سرمهای مختلف: باید توجه داشت که بهترین سرم برای بیمار قلبی دکستروز 5% می باشد.

موضوعات:CCU ,

بر چسب:داروهای CCU، CCU، فارموکولوژی، داروشناسی، انواع داروهای CCU، CCU و داروهای آن، دارو ,داروهای ccu,CCU,

منبع:مراقبتهای پرستاری ویژه تالیف (محمد رضا عسگری و محسن سلیمانی)




ارسال توسط سعيد باباجاني-ارشد مراقبتهاي ويژهMSc

 

صداهای قلب
 
صداهای طبیعی قلب یعنی صدای اول و دوم عمدتا در اثر بسته شدن دریچه های قلب شنیده می شود . فاصله بین صدای اول و دوم با زمان سیستول قلب مطابقت دارد و این زمان به طور طبیعی کوتاهتر از زمان بین صدای دوم و اولدیاستول) است . اگر سرعت طربان قلب افزایش یابد ، زمان دیاستول کوتاه می شود .
در شرایط فیزیولوژیک در فواصل سیستول و دیاستول سکوت وجود دارد . در بیماری های  بطنی ممکن است به وجود صدای اضافی در زمان سیستول و دیاستول پی برد که آنها را صداهای گالوپ اسنپ ( Snap Gallup )و کلیک ( Click )می نامند . تنگی قابل ملاحضه دریچه ، زمانی که دریچه باید باز باشد و باز ماندن شکاف دریچه ، وقتی باید بسته باشد ، باعث ایجاد صداهایی می شود که آنها را سوفل ( Murmur ) می نامند .
 
 
1-صدای اول قلب  :(S1 ) مربوط به بسته شدن دریچه میترال و تریکوسپید است. این صدا شروع سیستول را مشخص می کند. به صورت صدای زیر بوده و با دیافراگم گوشی در نوک قلب (کانون میترال) و کنار تحتانی استرنوم بهتر شنیده می شود. همزمان با نبض کاروتید و اپیکال است. مدت این صدا0/14 - 0/1ثانیه است. S1 از نظر قواعد صدا بصورت لاب یا پوم شنیده می شود. در تنگی و نارسایی دریچه میترال، افزایش BP، پرکاری تیروئیدی، و ورزش قوی، S1 ضعیف شنیده می شود.
 
 
2-صدای دوم قلب (S2): مربوط به بسته شدن دریچه های ریوی و آئورت است. صدای زیر بوده و با دیافراگم گوشی در قاعده قلب بهتر شنیده می شود. از نظر قواعد صدا به صورت داپ یا تَ شنیده می شود. S2 انتهای سیستول و شروع دیاستول (مرحله پر شدن بطنها) را نشان می دهد. مدت S2 حدود 0/11 ثانیه است.
 
 
3- صدای سوم قلب (S3) یا گالوپ دیاستولیک بطنی: در ابتدای دیاستول و با انبساط بطن، خون از دهلیز روی خون باقیمانده بطن ریخته شده و صدای مخصوصی به صورت بم شنیده می شود. این صدا با قسمت بل گوشی در نوک قلب در حالیکه مددجو در وضعیت مایل به چپ قرار دارد بهتر شنیده می شود. مدت این صدا کمتر از 0/20 ثانیه است. از نظر قواعد صدا به صورت پوم، تَ تَ شنیده می شود.


4- صدای چهارم قلب (S4) یا گالوپ دیاستولیک دهلیزی: ناشی از انقباض دهلیز در انتهای دیاستول و قبل از سیستول می باشد که از این جهت صدای پره سستول هم گفته می شود. این صدا قبل از صدای S1، به صورت بم، و با بل گوشی در قاعده قلب وقتی که مددجو در وضعیت درازکش به پشت و کمی مایل به چپ قرار می گیرد بهتر شنیده می شود. از نظر قواعد صدا به صورت تَ تَ، پوم شنیده می شود. در افراد بالای 50 سال بطور طبیعی شنیده می شود ولی در افراد کمتر از این سن نباید شنیده شود. این صدا معمولا در MI (بطور گذرا)، هیپرتروفی و فیبروز بطنی، کاردیومیوپاتی، و هیپرتانسیون شنیده می شود.
 
 
 
سوفل ها ( Murmur ) : سوفل ها ارتعاشات قابل شنیدن بوده که طولانی تر از صداهای طبیعی قلب می باشد و به علت جریان گردابی خون از مجاری یا دریچه های غیر طبیعی شنیده می شوند. این جریان متلاطم خون در قلب و عروق بزرگ تیجاد لرزش نموده که بصورت صدای وزیدن باید یا Pow شنیده می شود.
 
 
سوفل ها بوسیله عوامل زیر ایجاد می شوند:
 
  - افزایش سرعت قلب یا سرعت جریان خون
  - عبور خون از دریچه تنگ ( مثلا در تنگی دریچه آئورت)
  - عبور جریان خون از دریچه نارسا (مثلا در نارسایی دریچه میترال)
  - عبور خون از دریچه غیر طبیعی (مثلا در دو لتی بودن دریچه آئورت)
  - عبور خون از مجاری غیر طبیعی (مثلا در ASD، VSD، و PDA)
  - عبور خون از مجرای تنگ (مثلا در تنگی شریان کاروتید یا شریان کلیه، سوفل شریانی ]بروئی[ شنیده می شود)
  - عبور خون از محل تنگ به محل گشاد (مثلا در فیستول شریانی – وریدی)
 
بررسی سوفل ها:سوفل ها باید از نظر محل ایجاد سوفل (کانون میترال یا تریکوسپید)، شدت، زمان )سیستول یا دیاستول)، شکل و تغییرات (کرشندو و یا دی کرشندو)، انتشار (مثلا به زیر بغل یا گردن)، کیفیت (ورزشی و یا غیره) و فرکانس (بهتر شنیده شدن با بل یا دیافراگم) بررسی شوند.
 
 
صداهای دیگر پاتولوژیک:
 
1-       اسنپ باز شدن (Open Snape): در تنگی دریچه میترال، در هنگام باز شدن دریچه در ابتدای دیاستول شنیده می شود.
 
2-       رامبل دیاستولیک (Rambel Diastolic): معمولا در تنگی دریچه میترال، بعد از صدای Open Snap و باز شدن دریچه میترال و موقع ریزش خون، صدای دیگری بنام رامبل دیاستولیک شنیده می شود.
 
3-       کلیک میدسیستولیک (Click Midsystolic): صدای اختصاصی در پرولاپس دریچه میترال بوده و به صورت صداری تق مانند در وسط سیستول شنیده می شود.
 
4-       کلیکهای تخلیه ای (Ejection Clicks): صدای حین تخلیه خون از بطن می باشد. در تنگی دریچه آئورت، در حین تخلیه خون از بطن به آئورت در مرحله سیستول شنیده می شود.
 
5-       صدای مالشی پریکارد (Friction Rub): در موارد التهاب پریکارد شنیده می شود. شبیه به صدای مالش دو لایه چرم است. در حالت نشسته و خمیده بهتر شنیده می شود.

موضوعات:CCU ,اصول و فنون پرستاری ,
بر چسب:صداهای قلب، سوفل ها، صداهای پاتولوژیک قلب، heart sounds، صدای سیستولیک و دیاستولیک قلب ,صداهای قلب (Heart Sounds),CCU,اصول و فنون پرستاری,
 
منبع:مراقبتهای پرستاری ویژه تالیف (محمد رضا عسگری و محسن سلیمانی)
 



تاریخ: پنج شنبه 9 تير 1390برچسب:,
ارسال توسط سعيد باباجاني-ارشد مراقبتهاي ويژهMSc
آخرین مطالب